انواع سکه طلا و تفاوت آن‌ها را بشناسید!

سکه طلا


در خرید و فروش طلا و سرمایه گذاری، سکه طلا جذابیت بیشتری نسبت به سایر موارد دارد. هم‌چنین علاوه بر سرمایه گذاری کاربردهای دیگری هم مانند هدیه دادن و مهریه دارد. بنابراین بهتر است با انواع سکه و تفاوت‌های آن آشنا شویم. در این مطلب سعی داریم قبل از اینکه با انواع سکه بهار آزادی و سکه امامی آشنا شوید و تفاوت‌های آن‌ها را بدانید؛ ابتدا با ماهیت سکه طلا و تاریخچه آن آشنا شوید.

سکه طلا چیست؟

سکه طلا قطعه‌ی فلزی دایره شکلی است که در طول تاریخ اشکال و تصاویر مختلفی در دو طرف خود دیده است که این اشکال آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند. هرکدام از سکه‌های طلا وزن، جنس، شکل و عیار مشخصی دارند.

سکه طلا در اکثر کشورها پشتوانه مالی خوبی است. به همین علت ضرب سکه به صورت کاملا قانونی انجام می‌شود.

تاریخچه سکه طلا

اولین سکه ایران به نام سکه دریک یا سکه هخامنشی به دستور داریوش هخامنشی ضرب شد. این سکه در آن زمان باارزش‌ترین سکه بود و کشورهای دیگر اجازه ضرب این سکه را نداشتند.

سکه دریک

در سال ۱۲۹۳ ضرب سکه با استانداردهای جدیدی انجام شد و سکه‌هایی با عیار ۹۰۰ وارد چرخه‌ی مالی کشور شد.

بعد از انقلاب اسلامی اولین سکه‌های بهار آزادی ضرب شدند.

انواع سکه طلا

حالا که با تاریخچه سکه آشنا شدین؛ وقت آن رسیده که با انواع سکه آشنا شوید. امروزه محبوب‌ترین سکه‌ای که در بین افراد داد و ستد می‌شود؛ سکه بهار آزادی (طرح قدیم یا طرح جدید) است که خود انواع مختلفی دارد.

سکه بهار آزادی چیست؟

به سکه‌هایی که از سال ۱۳۵۸ یعنی بعد از انقلاب تا سال ۱۳۷۰ ضرب شده‌اند، سکه بهار آزادی یا سکه طرح قدیم می‌گویند. نام حضرت علی و بانک ملی در یک طرف سکه و حرم امام رضا (ع) و عبارت اولین بهار آزادی در طرف دیگر سکه حک شده است.

در آن زمان سکه ۲/۵ و ۵ بهار آزادی هم ضرب شده است. سکه ۵ بهار آزادی تنها در سال ۱۳۵۸ به مناسبت اولین سال پیروزی انقلاب اسلامی ضرب شد. سکه ۲/۵ بهار آزادی در سال‌های ۱۳۵۸ ( اولین سال پیروزی انقلاب اسلامی)، سال ۱۳۷۸ (صدمین سالگرد زادروز روح‌الله خمینی) و ۱۳۸۷ ضرب شده است.سکه بهار آزادی یا سکه طرح قدیم

این نوع سکه به چهار مدل مختلف تقسیم می‌شود:

  • سکه تمام بهار آزادی
  • نیم سکه بهار آزادی
  • ربع سکه بهار آزادی
  • سکه یک گرمی

عیار تمام این سکه‌ها ۲۲ از ۲۴ یا به عبارتی ۹۰۰ از ۱۰۰۰ است.

سکه امامی چیست؟

بعد از فوت امام خمینی، سکه‌هایی به مناسبت یادبود امام ضرب شده است. که نام حضرت علی (ع) از آن حذف و تصویر امام خمینی روی آن‌ها حک شده است. اولین بهار آزادی هم جای خودش را به بهار آزادی داد. هم‌چنین نام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران جایگزین بانک ملی گردید.

سکه امامی یا سکه طرح جدید

تفاوت سکه طرح قدیم و سکه طرح جدید چیست؟

سکه طرح قدیم با سکه طرح جدید هیچ تفاوتی ندارد و فقط سال ضرب آن‌ها باهم متفاوت است. سکه طرح قدیم سکه‌ای است که از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۷۰ ضرب شده است. در حالی که سکه طرح جدید از سال ۱۳۷۰ تاکنون ضرب شده است. قابل ذکر است که عیار و وزن این دو باهم برابر است.

وزن و عیار سکه بهار آزادی

سکه یک گرمی

در سال ۱۳۹۰ به دلیل افزایش قیمت سکه طلا قدرت خرید افراد کاهش پیدا کرد و مردم برای هدیه دادن و دید و بازدید به خرید سکه پارسیان روی آوردند. بانک مرکزی هم برای اینکه این مشکل را حل کند؛ ضرب سکه یک گرمی که عیار آن بالاتر از سکه پارسیان است و با رعایت استانداردها ضرب می‌شود را شروع کرد. تا بتواند نیاز افراد را برآورده کند.

نحوه تشخیص اصل بودن سکه طلا

در قدیم جهت تشخیص اصل بودن، سکه یا مدال طلا را گاز می‌گرفتند و به علت اینکه نسبت طلای خالص در سکه خیلی بیشتر از فلزات دیگر است؛ رد دندان روی سکه باقی می‌ماند.

برای اینکه بفهمید سکه طلا اصل است یا نه باید سکه را روی زمین بیندازید؛ سکه اصل صدای زنگ‌دار و ممتدی ایجاد می‌کند. یکی دیگر از روش‌ها هم این است که سکه اصل نوشته‌ها و اشکال کاملا واضحی دارد.

قبل از خرید سکه طلا به چه نکاتی توجه کنیم؟

  1. قبل از خرید سکه طلا از چند منبع معتبر استعلام قیمت بگیرید.
  2. سعی کنید که سکه‌های طلا را از مکانی خریداری کنید که مجوز فروش سکه داشته باشند.
  3. توجه داشته باشید که سکه خریداری شده وکیوم شده و دارای برچست هولوگرام‌دار باشد.
  4. عیار سکه‌های بانکی تضمین شده است.

سخن آخر

خرید و فروش سکه طلا جهت سرمایه گذاری در ایران محبوبیت زیادی دارد، اما توجه کنید قبل از خرید تحلیل‌های بازار را مطالعه و قیمت سکه را از چند منبع جویا شوید. برای اینکه به راحتی بتوانید به قیمت انواع سکه دسترسی داشته باشید؛ به سایت زریار مراجعه فرمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.