مدیریت مالی شخصی به شما کمک میکند تا هزینههای خود را درست اداره کنید. کنترل هزینهها یکی از مهمترین اصول مدیریت مالی است که با آن میتوانیم تمامی فعالیتهای مالی مثل پس انداز کردن، کسب درآمد، سرمایه گذاری و خرچ کردن را رصد کنیم.
همچنین به ما این امکان را میدهد تا با هر شرایط اقتصادی و میزان درآمد بتوانیم وضعیت مالی خود را بهبود ببخشیم. اگر میخواهید بدانید با چه روشی این کار انجام بدهید با زریار همراه شوید و ۷ قدم زیر را انجام بدهید.
۷ قدم تا رسیدن به مدیریت مالی
گام اول: رفتار در برابر پول
رفتار ما در مقابل پول مهمترین عاملی است که مدیریت مالی در زندگی ما را تشکیل میدهد. ترک کردن عادتهای بد مالی اولین قدم برای درست رفتار کردن است. بهتر .است قبل از کسب اولین درآمد عادتهای درست مالی در فرد ایجاد شود و عادتهای بد مصرفی و تصمیمهای اشتباه حذف شود
گام دوم: شغل دوم جهت افزایش درآمد
در این مرحله درآمدها را بررسی میکنیم. شما با درآمد خود حداقل باید بتوانید:
- هزینههای زندگی روزمره را پرداخت کنید.
- بدهیهای خود را بپردازید.
- بخشی از درآمد را برای تأمین آینده خود پس انداز کنید.
اگر درآمد شما برای هزینههای فوق کافی نباشد باید به سراغ شغل دوم بروید. نکتهای که اهمیت دارد این است که شغل دومی را انتخاب کنید که فشار بیش از حدی به شما وارد نکند و از کیفیت زندگی شما نکاهد.
گام سوم: بودجهبندی
برای اینکه ما بدانیم هر بخش از درآمد را به چه هزینهای اختصاص بدهیم؛ باید برنامهریزی منسجمی داشته باشیم. در این مرحله شما باید با برنامهریزی عاقلانه بهترین بودجهبندی را برای درآمد خود انجام بدهید و برای هریک از هزینهها درصد مشخصی را اختصاص بدهید. فراموش نکنید که در ابتدای بودجهبندی حتما درصدی را برای امور خیریه و پس انداز مشخص کنید.
بهتر است قبل از بودجهبندی تراکنشهای مالی در یک ماه را ثبت کنید تا الگوهای مالی مختص خود را به دست آورید.
گام چهارم: اهداف مالی در مدیریت مالی
تعیین کردن اهداف مالی یکی از مهمترین مراحل مدیریت مالی است. هدفگذاری باید به صورت دقیق باشد و کاری که میخواهید انجام بدهید باید به خوبی توصبف شود. به طور مثال تعیین کنید که در سی روز آینده چه مقدار از بدهیهای خود را پرداخت میکنید.
شما میتوانید اهداف بلند مدت و کوتاه مدتی برای خود تعیین کنید. اما سعی کنید اهداف بیش از حد بلند مدت نباشد و اگر از زمان تحقق هدف اطمینان کمتری داشته باشیم؛ احتمال این وجود دارد که در میانه راه تسلیم شویم.
گام پنجم: مثبت اندیشی
سعی کنید در مسائل مالی و صحبت کردن درباره آن مثبت اندیش باشید. باورهای منفی را از خود دور کنید و از استفاده کردن عباراتی مثل “شکست” یا “بدهی” دوری کنید. ذهنیت مالی مثبت یکی مهمترین ارکان مدیریت مالی است و در آن باید قدردان داراییهای خود باشیم.
گام ششم: سرمایه گذاری
پس انداز کردن به تنهایی کافی نیست و با توجه به نرخ تورم، ارزش آن کاهش میباید. در این مرحله از مدیریت مالی باید یاد بگیریم چگونه از پس انداز خود سود کسب کنیم. شما باید هرچه زودتر پس انداز خود را سرمایه گذاری کنید و از آن سود کسب کنید. در آینده سود کسب شده از سرمایه گذاری را مجدد سرمایه گذاری کنید تا سود مضاعفی به دست آورید.
گام هفتم: بیمه
یکی از اهداف مدیریت مالی دور نگه داشتن ما از ریسکهای بزرگ و بیهوده است. با اینکه ممکن است ما هیچگاه از بیمه خود استفاده نکنیم اما پرداخت هزینههای کوچک برای بیمه، ما را از ریسکهای احتمالی دور میکند.
بدون دیدگاه